Indhold

KL-nyheder

Presse- og nyhedsteamet i Kommunikation producerer dagligt nyheder til forsiden af KL’s hjemmeside.

Sigtet med nyhederne er at give indblik i, kendskab til og forståelse for KL-relevante og kommunale synspunkter og aktiviteter.

Der udsendes et dagligt nyhedsbrev kl. 12.00. For at modtage mailen, skal du oprette en profil og vælg KL-nyheder under Mine adviseringer. Opret profil.

Redaktionen bag KL-nyhederne kan kontaktes på nyheder@kl.dk.

KL-nyheder

 • Debatindlæg: Læringskultur frem for præstationskultur

  Debatindlæg: Læringskultur frem for præstationskultur

  Vi tester hverken for borgmesterens eller undervisningsministerens skyld, men for at blive klogere på og styrke børns læring. Derfor skal vi blive mere bevidste, om hvordan vi tester elever, skriver Thomas Gyldal Petersen i et debatindlæg.

 • Udspil fra Lægeforeningen underbygger behov for oprustning på psykiatriområdet

  Udspil fra Lægeforeningen underbygger behov for oprustning på psykiatriområdet

  Der er brug for at få kigget på kapaciteten i forhold til både indlæggelser og ambulante forløb i psykiatrien, mener Joy Mogensen, formand for KL’s Socialudvalg i kølvandet på nyt udspil fra Lægeforeningen, som bl.a. peger på, at alt for mange borgere ikke får den behandling, de reelt har brug for.

 • Positivt med skærpet fokus på mental sundhed i forebyggelsespakker

  Positivt med skærpet fokus på mental sundhed i forebyggelsespakker

  Sundhedsstyrelsen har udsendt opdaterede anbefalinger til kommunernes forebyggelsesindsats, som kan understøtte kommunernes arbejde på området.

 • Markant flere med psykiske vanskeligheder får hjælp af kommunen

  Flere og flere voksne danskere med psykiske vanskeligheder får hjælp, og det sætter kommunernes økonomi under pres. Hjælpen spænder fra langvarige ophold på botilbud til støtte i eget hjem, og især sidstnævnte har været i voldsom vækst de seneste år. Det er både udtryk for, at flere har brug for hjælp, og for, at der er sket et skifte imod en mere individuel hjælp.

 • Klima og terrorsikring presser beredskaber

  Hyppigere og større klimarelaterede hændelser som oversvømmelser, skybrud og storme samt en øget terrortrussel skaber store udfordringer for de kommunale beredskaber, viser ny Momentumrundspørge. Det handler både om økonomi, materiel og uddannelse. KL opfordrer derfor i de forestående økonomiforhandlinger regeringen til at finde flere penge til at kunne klare problemerne.

 • Ny måling: Kommunernes erhvervsfremme giver kontant gevinst

  Ny måling: Kommunernes erhvervsfremme giver kontant gevinst

  En ny effektmåling viser, at den kommunale erhvervsfremmeindsats har god effekt. Det vil derfor være skidt for virksomhederne og samfundet, hvis forenklingsudvalgets forslag om at begrænse den kommunale erhvervsfremme følges.