Indhold

KL-nyheder

Presse- og nyhedsteamet i Kommunikation producerer dagligt nyheder til forsiden af KL’s hjemmeside.

Sigtet med nyhederne er at give indblik i, kendskab til og forståelse for KL-relevante og kommunale synspunkter og aktiviteter.

Der udsendes et dagligt nyhedsbrev kl. 12.00. For at modtage mailen, skal du oprette en profil og vælg KL-nyheder under Mine adviseringer. Opret profil.

Redaktionen bag KL-nyhederne kan kontaktes på nyheder@kl.dk.

KL-nyheder

 • Genanvendelse af data giver borgerne bedre service

  Genanvendelse af data giver borgerne bedre service

  Genanvendelse af data i det offentlige vil udvikle den kommunale service og sikre borgerne bedre og lettere kontakt med myndighederne, lyder det fra KL.

 • Danskerne er kulturelle europamestre

  Danmark har EU-rekord i at bruge kulturlivet, viser en ny opgørelse. Den væsentligste forklaring er ifølge forsker danskernes og velfærdsstatens rigdom og en kulturpolitik, der giver større udbud og gør det nemmere at bruge. Kulturforbruget kan styrke samfundsøkonomien, men kan også bidrage til sammenhold og identitet, viser erfaringer fra Helsingør.

 • Formandskabet i KKR Sjælland er på plads for den kommende periode

  Formandskabet i KKR Sjælland er på plads for den kommende periode

  På det konstituerende møde mandag den 22. januar 2018 har Kommunekontaktråd (KKR) Sjælland valgt formand og næstformand for perioden 2018-2022.

 • Her bor ræven, odderen og sortspætten

  Her bor ræven, odderen og sortspætten

  Ny hjemmeside gør det nemmere at finde oplysninger om Danmarks natur.

 • Velfærdsudvikling gennem ny teknologi

  Velfærdsudvikling gennem ny teknologi

  Velfærden skal udvikles og tilpasses borgernes forventninger og behov. Samtidig står den offentlige sektor over for et krav om bedre velfærd for færre penge. Den teknologiske udvikling rummer både udfordringer og et enormt potentiale, når kommunerne skal udvikle opgaveløsningen på velfærdsområderne.

 • Kommunale budgetter overholder økonomiaftale

  Kommunale budgetter overholder økonomiaftale

  Danmarks Statistik har netop offentliggjort de endelige kommunale budgettal for 2018. Tallene viser, at kommunerne overholder økonomiaftalen mellem KL og regeringen. Dermed får kommunerne udbetalt det fulde bloktilskud fra staten.

 • Ny vejledning om det politiske arbejde i kommunalbestyrelser og udvalg 15.01.18 11:15

  Ny vejledning om det politiske arbejde i kommunalbestyrelser og udvalg

  KL og Økonomi- og Indenrigsministeriet har udgivet en ny version af vejledningen "Det politiske arbejde i kommunalbestyrelse og udvalg". Vejledningen fungerer som et opslagsværk og en håndbog, som landets kommunalbestyrelsesmedlemmer kan bruge i hverdagen gennem hele valgperioden.

 • Frit valg til genoptræning risikerer at gøre mere skade end gavn 15.01.18 09:11
  Pressemeddelelse

  Frit valg til genoptræning risikerer at gøre mere skade end gavn

  Regeringens forslag om frit valg til genoptræning risikerer at resultere i dårligere genoptræning og endnu mere bureaukrati.

 • Tid til at prioritere forebyggelse for fremtiden 14.01.18 07:00

  Tid til at prioritere forebyggelse for fremtiden

  Der er behov for, at forebyggelsesindsatsen i Danmark kommer op i et endnu højere gear, lyder det fra KL i nyt forebyggelsesudspil. 6 nye pejlemærker med en række anbefalinger til kommuner og andre aktører sætter en fælles retning for arbejdet med at styrke forebyggelsen.

 • Debat: Kommunalpolitikere leverer varen i forsyningsselskaberne 12.01.18 11:50
  Debatindlæg

  Debat: Kommunalpolitikere leverer varen i forsyningsselskaberne

  Kritikken af kommunalpolitikeres bestyrelsesposter i forsyningsselskaberne gør KL's Teknik- og Miljø-formand knotten. De kan nemlig bidrage med et borgerperspektiv, som specialisterne ikke kan, skriver Jørn Pedersen i debatindlæg.

 • Løhde: Sammen hænger vi på den 11.01.18 17:50

  Løhde: Sammen hænger vi på den

  Innovationsminister Sophie Løhde anerkender, at det er en stor opgave at komme i mål med en sammenhængsreform, der batter noget, men med et fælles ansvar, tror hun på det.

 • Kommuner samarbejder på livet løs 11.01.18 13:00

  Kommuner samarbejder på livet løs

  Kommunerne samarbejder i stort omfang med både hinanden, regioner, privat erhvervsliv og andre aktører. I gennemsnit har hver kommune 47 forskellige samarbejder. Det viser ny KL-undersøgelse om de samarbejdende kommuner.